Széchenyi 2020

Megvalósult az ÁSZ Vendéglátó és Parképítő Kft termelési kapacitásainak bővítése

2020 / 08 / 27

 Az „ÁSZ Vendéglátó és Parképítő Kft kapacitásbővítő beruházása” című projekt megvalósításához az ÁSZ Vendéglátó és Parképítő Kft. 50%-os támogatási intenzitás mellett, 149,8 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című, GINOP-1.2.1-16 kódszámú pályázati kiíráson. 

A projekt építési beruházásból, valamint a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzésből állt, és a vállalkozás 4031 Debrecen, Keszi u. 1. szám alatti telephelyén valósult meg, ahol a fejlesztés keretében a cég gyártóüzemének kapacitásbővítése valósult meg. A hidegkonyha bővítése során új helyiségek kialakítására, ill. meglévők bővítésére került sor, mint pl.: kartonozó, csomagoló, sokkolókamra, késztermék- és készáru hűtőkamra, hideg és meleg tésztakonyha, hidegkonyha, árukiadó, szárazáru raktár, hús hűtőkamra, defrosztáló, húskészítmény-tejtermék hűtő. A meglévő üzemhez csatlakozó, lényegében zöldmezős bővítés révén létrejött új üzemrészben a vállalkozás piaci pozícióját erősítve, korszerűbb eszközökkel, költséghatékonyabban tud jobb minőségű termékeket előállítani. A bővítéshez kapcsolódó eszközbeszerzés keretében egy komplex technológiai sor került beszerzésre, többek között: polcos tároló állványok, mosogatógépek, élelmiszer-előállításhoz szükséges munkaasztalok, állványok, töltő-adagoló gép, zöldség-gyümölcs centrifuga, többféle habverő-, dagasztó-, krémkeverő gép, gáztűzhelyek, kutter, húsmassza- keverő gép, asztali szeletelő-gép, kockázó gép, burgonyakoptató, csomagoló berendezés, anyagmozgatáshoz elektromos targonca és raklapemelő. További hatékonyság- és kapacitásnövelés érdekében informatikai eszközök beszerzésére, valamint termelés-irányítási rendszer bevezetésére is sor került IPAR 4.0 megoldással.

A beruházás megvalósításával hosszútávon rugalmasabb, gyorsabb, ezáltal hatékonyabb működés várható, mellyel a cég felfutó saját értékesítése mellet a kereskedelmi láncok külföldre is irányuló megnövekedett keresletét is teljesíteni tudja.  A fejlesztés hatására a cég nagyobb kapacitással, jobb minőségű termékeket tud költséghatékonyabban előállítani, ami hozzájárul a piaci pozíció erősödéséhez, az árbevétel növeléséhez és ezáltal munkahelyek megőrzéséhez, a későbbiekben újak teremtéséhez. A projekt 2020. augusztus 27-én fejeződött be.   

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00362